Het tijdperk van de elektrische tweewielers is aangebroken. Deze razendsnelle revolutionaire groei is te merken aan de populariteit en de vele voordelen die met elektrische scooters en motorfietsen mee komen.

Het grootste voordeel van de volledig elektrische tweewielers is  het lage verbruik, deze is namelijk al snel 15 keer goedkoper dan benzine tweewielers. Verder beschikken deze meestal ook reeds over de nieuwste technologieën en SMART functies om het alles nog veiliger en voordeliger te maken.

Een niet te vergeten voordeel is uiteraard ook het milieu, daarbovenop worden de wetgevingen steeds strenger waardoor de volledig elektrische scooters en motorfietsen hun benzine varianten in de korte toekomst volledig zullen vervangen.

Kortom, met een ‘schoner’ vervoersmiddel kun je op jouw eigen manier een bijdrage leveren aan het milieu en tegelijkertijd ook nog profijt van hebben.

Hieronder bekijken we de verschillende voordelen even van volledig elektrische scooters en motorfietsen.

Milieuvriendelijk rijden

 • Geen CO2 uitstoot: het verschil tussen elektrische tweewielers met benzine tweewielers is dat er geen uitstoot plaatsvindt van CO2.  De krachtbron wordt aangedreven door elektriciteit afkomstig van oplaadbare batterijen in plaats van verbranding van benzine.
 • Geen geluidshinder: Het type motorblok van een elektrische scooter is een borstelloze naafmotor die praktisch geluidloos is.
 • Weinig onderhoud: verversen van olie en smeermiddelen is niet langer noodzakelijk. Er komt dus ook geen rest olie vrij. Hierdoor kan de motor niet vervuild worden en heeft de motor zelf geen onderhoud nodig. Uiteraard zijn kleine onderhoudsbeurten wel nog nodig om andere sluitende onderdelen te controleren en vervangen indien nodig. De accu’s hebben wel twee jaar garantie op zitten en zijn eenvoudig oplaadbaar via het stroomnet.

 

Kostenbesparend en goed voor je portemonnee

 

 • Geen brandstofkosten: elektrische scooters en motorfietsen zijn al snel 15 keer goedkoper in verbruik. Per 100km zit je ongeveer aan een oplaadkost tussen 0,25 en 0,50 euro. Voor benzine tweewielers zou dit al snel rond tussen de 3 en 4 euro liggen.
 • Minimale onderhoudskosten: slechts slijtage kosten aan de banden en remmen omdat je immers geen olie hoeft te verwisselen en te verversen. Verder worden ook steeds alle elektrische aansluitingen gecontroleerd bij een onderhoud. De efficiënte motor van Bosch uitgerust met de modernste verspilt overigens geen energie en regelt een perfecte evenwicht tussen prestatie en energieverbruik, waardoor ook slijtage van de motor beperkt blijft, in tegenstelling tot een normale tweewieler met vele bewegende onderdelen die prestatie bepalend zijn en veel energie vereisen.
 • 25% premie op je aankoop: de overheid geeft subsidie van maar liefst 25% van het aankoopbedrag voor een nieuwe volledig elektrisch voertuig, tot maximaal €750 voor elektrische scooters en maximaal €1.500 voor elektrische motorfietsen (enkel op klasse B over hoger dan 50cc klasse).

 

Veilig op je bestemming aankomen

 

 • Bereik batterij: De batterijen hebben een bereik tussen 50 en 80km. Verschillende merken hebben ook de mogelijkheid een tweede batterij te plaatsen, hiermee kan je het bereik dan verdubbelen.
 • Bosch motor met veilige aandrijvingssystemen: met een directe aandrijving vn 120Nm en een uitgangsvermogen vanaf maar liefst 2400W komt de elektrische scooter of motorfiets geruisloos en gecontroleerd tot een topsnelheid. Zelf hoef je alleen maar de gashendel te bedienen en de motor doet de rest.
 • Field Oriented Controller (FOC): het FOC systeem is ingebouwd in samenwerking met Bosch om een moderne, geavanceerde aandrijven te ontwikkelen. Dit zorgt voor een goed evenwicht tussen prestatie en energieverbruik.  De FOC kan de diagnostiek aanvoelen, die je als bestuurder niet ziet, en het reactievermogen van de motor instellen naar de eisen welke de bestuurder stelt.
 • Veilige besturingssysteem: het FOC systeem maakt gebruik van een vector regelaar. Dit zorgt voor een soepele besturing van je vervoermiddel.
 • Dubbele Hydraulische Schijfremmen: remmen vervaardigd van hoog-mangaanstaal, gesmeerd met Bosch remvloeistof, die een veilige remafstand waarborgen. De gegroefde remleiding zorgt voor een lange levensduur van het systeem.
 • Elektronisch Remsysteem (EBS): EBS is een intelligent remsysteem dat niet alleen het remmen veiliger maakt maar tegelijkertijd ook energie herwint voor het systeem. Gemiddeld levert het EBS systeem 6% accucapaciteit, equivalent aan 4km afstand.
 • Automatische beveiliging: ingebouwde alarmsysteem welke oorverdovende geluid ontwikkeld, zwaaiende lichten en een geblokkeerde wiel tegen alle vormen van diefstal, alsook een afstandsbediening waarmee je vanuit een afstand je alarmsysteem kan bedienen.

 

 

Financieringsmogelijkheden

 • Leasing voor bedrijven: Leasing via een bedrijf is tot 120% fiscaal aftrekbaar. Ideaal dus om aan te bieden aan uw personeel.
 • Krediet voor personen: Voordelige JKP kredieten, vraag een lening online aan.
Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP