Het spreekwoord zegt ‘goedkoop is duurkoop’; dat klopt ook bij de keuze van een elektrische fiets. Meestal is het eerst uitgangspunt bij een koper, de prijs. Past de fiets in het budget en is het betaalbaar, is vaak de criteria welke kopers hanteren. Echter, kan het vele malen voordeliger zijn als je bereidt bent een grotere investering in je elektrische fiets te steken. De echte kenners kunnen beamen dat een iets duurdere elektrische fiets ook iets duurzamer is.

Top kwaliteit heeft ook te maken met service

Dit heeft veelal te maken met de kwaliteit. Niet alleen de kwaliteit van de onderdelen spelen daarbij een rol, maar ook de kwaliteit van de dienstverlening. Bijvoorbeeld een goedkopere elektrische fiets welke te bij de bouwmarkt koopt komt niet met garantie of met een onderhoudscontract. Als er iets stuk gaat is men radeloos in het vinden van geschikte vervangende onderdelen.

Beter presterende onderdelen

Ten opzichte van de goedkopere elektrische fietsen zijn de iets duurdere uitvoeringen uitgerust met betrouwbare onderdelen, voldoende informatie op de display en een ruim assortiment aan passende vervangende onderdelen. Daarnaast is de actieradius vaak uitgebreider waardoor je langere afstanden kunt afleggen. De accucapaciteit is vaak hoger en de levensduur iets langer dan bij een goedkope e-bike.

De middenmotor maakt de fiets

Een elektrische fiets met een midden motor kost iets duurder dan een elektrische fiets met een voorwiel of achterwiel motor. Hoewel een middenmotor e-bike in een iets hogere prijsklasse ligt, levert het wel een fijnere fietservaring. Hier is waarom:

  • Een elektrische fiets met een midden motor drijft niet het voorwiel aan maar de pedalen. Dit optimaliseert de trapervaring.
  • De fietsbeweging voelt natuurlijker omdat je niet het gevoel hebt dat je de fiets vooruit duwt. Het zwaartepunt is iets lager.
  • De wielen zijn makkelijker te vervangen en of te repareren dan bij fietsen met een voorwielmotor.
  • De nieuwe uitvoeringen elektrische motoren veroorzaken minder trillingen en zijn minder storingsgevoelig.
  • Schakel sensoren maken het schakelen soepel en eenvoudig. De versnellingsnaaf is ook minder onderhevig aan slijtage.
  • Bij een middenmotor is er sprake van een gelijke verdeling van het gewicht en stuurt de fiets vrij van weerstand.
  • BOSCH motoren behoren tot de topmerken en steken uit met hun innovatieve en Ondanks de snelle opkomst van de middenmotor is de voorwielmotor  uiteraard invloed op de prijs van de fiets.

Ondanks de snelle opkomst van de middenmotor is de voorwielmotor nog erg populair, hoofdzakelijk vanwege de goedkopere prijs. Daartegenover staat dat het minder prettig fiets doordat je het aanvoelt alsof de fiets trekt. Het voorwiel kan onder bepaalde omstandigheden doorslippen zoals bijvoorbeeld op zandwegen, glad wegdek in de winter of bij vallende bladeren in de herfst.

De laatste nieuwe technologieën

Verder is het ook belangrijk de nieuwste technologieën te hebben wanneer je een nieuwe elektrische fiets koopt. Aangezien de elektrische motor relatief nieuw is komen er geregeld belangrijke updates. Een motor van 2 jaar oud kan dus mogelijk wat minder presteren.

De Topmerken: Gazelle & Venturelli

Bij topmerken zoals Gazelle en Venturelli is er met beide opties (elektrische fietsen met midden- en voorwielmotor) rekening gehouden met het leveren van de best mogelijke kwaliteit fietsen. De rijder mag rekenen op de nieuwste technologieën, veiligheid, rijgenot, kwaliteit tweewielers en kwaliteitsservice.

We helpen je graag verder

Contacteer ons voor meer informatie over beide merken en over opties van elektrische fietsen. Laat u voorzien van deskundig advies om een juiste keuze te kunnen maken.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP