Jools Elektrische Fietsen

Fietsen Yves

JOOLS is sinds 2015 een Belgische speler op de markt van de E-bikes.

Het bedrijf werd opgericht door ex profvoetballer Marc Hendrikx. Alles begon met zijn passie voor fietsen en de ambitie om een product te ontwikkelen dat tegemoet komt aan de hedendaagse marktvraag inzake design, comfort en veiligheid.

Bij Jools staan we voor kwaliteit en degelijkheid voor een betaalbare prijs. Maar daar stopt het niet, we streven ernaar om ook mooie fietsen te produceren. En geef nu toe, dat is ons toch wel gelukt?

Met een Jools ben je steeds zorgeloos onderweg dankzij de beste motoren op de markt en een kwalitatieve afmontage van de fietsen.

De JOOLS E-bikes zijn gelanceerd in de zomer van 2015 en worden inmiddels via een netwerk van een 60-tal dealers in België aan de man gebracht.

Ondertussen zijn er heel wat tevreden klanten onderweg met hun Jools. En weet je waarom wij hier trots op zijn?

OMDAT JOOLS ROOLES!!!!

 

GEBRUIKSGEMAK VAN EEN JOOLS E-BIKE

 

VEILIGHEID BOVEN ALLES

Onze JOOLS E-bikes beschikken allemaal over heldere lampen, stevige remmen, antislip pedalen en antilekbanden.

 

HET VERSCHIL ZIT IN HET DETAIL

Dat is kwaliteit en design hand in hand.  Van retro look over sportief tot klassiek en tijdloos design, steeds weer scoren we bij JOOLS met onze fietsen.

Bafang midden motor

JOOLS POWERED BY BAFANG

Bij elektrische fietsen is het soms moeilijk kiezen. Er zijn namelijk diverse merken en ook nog 3 plaatsen waar de motor zich kan bevinden.

Wij bij Jools kiezen resoluut voor Bafang Motoren. Naast fabrikanten als Bosch en Shimano klinkt de naam van Bafang misschien niet heel erg bekend. Onterecht volgens ons! Bafang is een een van de grootste fabrikanten met jarenlange ervaring die bovendien uitstekende motoren levert met een al even goede prijs-kwaliteitverhouding. Bafang een wereldspeler, en de grootste leverancier van elektrische motoren.

Wat Bafang middenmotoren onderscheidt van de meeste concurrenten is het enorme vermogen, met een koppel van maar liefst 80 Nm. Hiermee trek je soepel op en fiets je ook probleemloos bergop. Een klein nadeel is dat de motor bij een hoge ondersteuning wel iets meer geluid produceert.

Een ander groot voordeel van het Bafang systeem is dat je kunt kiezen voor een accu met een capaciteit van maar liefst 630 Wh. Dat is bijna twee keer zoveel capaciteit als de standaard 400 Wh accu op veel elektrische fietsen.

Soorten motoren

Voorwielmotor

De eerste elektrische fietsen waren vooral uitgerust met voorwielmotoren. Tegenwoordig zijn voorwielmotoren vanwege de relatief lage prijs alleen nog te vinden op elektrische fietsen in het instapsegment.

Naast het prijsvoordeel zijn voorwielmotoren ook erg degelijk. Dit is vooral te danken aan het eenvoudige ontwerp én aan de relatief lage belasting van het systeem.

Voorwielmotoren hebben twee grote nadelen ten opzichte van middenmotoren en achterwielmotoren. Het eerste nadeel heeft te maken met de rijeigenschappen van de fiets. Door het grotere gewicht aan de voorkant van de fiets is deze minder makkelijk te besturen en bestaat er de kans dat het voorwiel al eens wil wegglijden in de bocht.

Een voorwielmotor gaat u ook vooruit trekken, wat een beetje wennen is aangezien een klassieke fiets immers een aandrijving achteraan heeft en dit dus wat onnatuurlijk zal aanvoelen.

De ondersteuning van een voorwielmotor is ook wat minder goed afgestemd op jouw inspanning. Een voorwielmotor maakt alleen gebruik van een snelheids- en rotatiesensor en zal daardoor de ondersteuning verminderen als jij het juist zwaar hebt tegen de wind in of bergop. Het systeem ziet alleen dat jij langzamer gaat fietsen en weet niet dat jij een grotere inspanning levert en juist een beetje extra hulp kan gebruiken. 

Achterwielmotor

Net als middenmotoren maken achterwielmotoren meestal gebruik van een trapkrachtsensor. In combinatie met de achterwielaandrijving, net als bij een gewone fiets dus, voelt de ondersteuning van een achterwielmotor daardoor erg natuurlijk.

Een achterwielaandrijving heeft vaak veel vermogen en fietst heerlijk in de bergen of in heuvelachtig gebied. Fietsen met een achterwielmotor zijn daarom vooral interessant voor sportieve en recreatieve fietsers.

Een groot voordeel van achterwielaandrijving, naast de krachtige ondersteuning, is dat een achterwielmotor erg stil is. Een nadeel is dat door de gebruikte techniek een achterwielmotor ook minder efficiënt is dan een middenmotor. Bij een gelijke accucapaciteit zal een elektrische fiets met achterwielaandrijving daardoor een kleinere actieradius hebben en minder lang ondersteuning bieden.

Het prijsniveau van een achterwielmotor is vergelijkbaar met een middenmotor. Omdat steeds meer consumenten kiezen voor een middenmotor verkopen echter steeds minder fabrikanten nog fietsen met een achterwielmotor.

Middenmotor

Met afstand het meest gebruikte en ook het meest populaire motorsysteem is de middenmotor. Dat is niet zo heel gek, want de middenmotor heeft een aantal grote voordelen, die er samen voor zorgen dat de ondersteuning en het fietsgedrag van een elektrische fiets met middenmotor het meest ‘natuurlijk’ aanvoelen.

Vanwege de plaats van de motor, laag in het frame en bij de trapas, is een elektrische fiets met middenmotor erg stabiel en heeft de fiets dezelfde stuureigenschappen als een stadsfiets. Het zwaartepunt van de fiets ligt namelijk laag bij de grond en is goed uitgebalanceerd over de hele fiets. Dit zorgt voor een zeer stabiele wegligging.

De ondersteuning van de motor reageert erg goed op jouw eigen inspanning. Omdat een middenmotor gebruik maakt van een snelheids-, rotatie- en trapkrachtsensor kan de software van het systeem eenvoudig berekenen hoeveel ondersteuning er nodig is. Als jij bijvoorbeeld tegen een brug of heuvel omhoog fietst zal je harder moeten trappen en zal je de trappers minder snel rond krijgen. Het systeem reageert hierop door de ondersteuning te verhogen aan de hand van de trapkracht die geleverd wordt.

HOE BLIJFT MIJN JOOLS FIETSBATTERIJ IN TOPCONDITIE?

Wat kan ik precies doen om in de winter problemen met mijn JOOLS fietsbatterij te voorkomen?

 1. Bewaar de accu van je e-bike op kamertemperatuur en in een droge omgeving. Zorg ervoor dat de batterij minstens voor de helft, idealiter tot 80%, is opgeladen. Zo verminder je de kans op diepontlading.
 2. In de wintermaanden gebruik je de fiets minder of zelfs helemaal niet maar toch moet een fietsaccu regelmatig ontladen en weer opladen om gezond te blijven.
 3. Als je in de wintermaanden je fiets niet gebruikt, laad je accu dan minstens één keer per maand op.
 4. Staat je fiets de hele dag buiten? Neem dan je afneembare accu mee en bewaar hem binnen op een veilige, warme en droge plek. Er zijn ook speciale, thermische draaghoezen beschikbaar waarin je de accu van je e-bike kunt bewaren.
 5. Let op met de display van je JOOLS door vocht en buiten te staan kan deze kapotvriezen. Dek hem altijd af als hij buiten staat.
 6. Je fietsaccu opladen doe je beter binnen bij kamertemperatuur. Blijf altijd in de buurt als je een batterij oplaadt en doe dit best niet ’s nachts.
 7. Bij lage temperaturen kan je minder ver fietsen met je batterij, om de batterij zo lang mogelijk in topconditie te houden moet je hem blijven gebruiken. Tussen de gure dagen door is er vast wel een moment dat je eens een toertje kan doen met je JOOLS.
 8. Laat na een fietstocht in de winter de accu minstens een half uur opwarmen op kamertemperatuur voordat je gaat opladen.

Niet enkel in de winter moet je zorg dragen voor de accu van je JOOLS

Ook al vermindert de capaciteit van een JOOLS fietsbatterij automatisch, toch kan je er zelf op eenvoudige manier voor zorgen dat de batterij van je geliefde elektrische fiets langer op punt blijft. Hier zijn nog wat extra tips:

 • Het is niet goed voor de batterij van je elektrische fiets om helemaal leeg te zijn. Rij ze dus liefst niet helemaal leeg en laad ze op vóór de motorondersteuning uitvalt. Indien je fiets over een BMS (Battery Management System) beschikt is de batterij hiertegen beschermd en zal ze nooit helemaal ontladen, dit systeem is beschikbaar bij onze nieuwste generatie fietsen.
 • Is de accu van je fiets leeg? Zet hem dan niet weg zonder hem even kort op te laden. Gebruik je elektrische fiets ook regelmatig om schade aan de batterij te vermijden.
 • Staat je fiets een tijd stil? Bewaar de batterij dan op kamertemperatuur.

Schade aan uw batterij?

 • Is je fiets zwaar gevallen? Laat dan zeker de batterij even nakijken door de fietshandelaar.
 • Is uw batterij gezwollen of beschadigd, ga er onmiddellijk mee naar uw dealer.
 • Als de batterij van uw JOOLS niet meer werkt ga dan altijd langs bij uw dealer. Maak in geen geval zelf een batterij open!!!!
 

De fietsen van Jools

Hieronder kan je alle Jools fietsen bekijken. Je kan deze ook in het echt bekijken in onze winkel te bredene.

Showing all 6 results

TOP