zero-emissiepremie vervalt afbeelding
zero-emissiepremie stop vanaf 2020 afbeelding

De zero-emissiepremie (de premie waarmee je tot 25% kan terugkrijgen op de aankoop van een elektrische scooter of motorfiets) vervalt eind 2019 😱

Wil je dus nog genieten van deze premie? Bestel dan nog voor het nieuwe jaar een elektrische scooter of elektrische motorfiets.

Elektrische scooters in de showroom vanFietsmoto Bredene

Waarom stop de zero-emissiepremie?

De elektrische voertuigen zijn net bezig met een serieuze opmars en plots wordt een groot financieel voordeel en dus een grote reden om volledig elektrisch te rijden gewoon stopgezet. Waarom heeft de Vlaamse Overheid dan toch beslist deze premie stop te zetten? Het aantal premieaanvragen (en dus het aantal aankopen van elektrische voertuigen) ligt onder de verwachtingen van de Vlaamse Overheid … een wat bijzondere beslissing om net hiervoor de premie stop te zetten.

Hoe nog genieten van deze premie?

Als je nog voor 31/12/2019 een elektrische scooter of motorfiets besteld kom je nog in aanmerking voor deze premie. De inschrijving en levering van het voertuig mag dan gerust ook in 2020 plaatsvinden. Na het inschrijven van het voertuig moet je binnen de 3 maanden de premie aanvragen. De zero-emissiepremie kan je ten laatste op 31/10/2020 aanvragen.

Uitleg over de premie

Volledig elektrische scooters klasse B of volledig elektrische motorfietsen komen in aanmerking voor de premie.


Met de zero-emissiepremie kan je tot 25% van het volledige aankoopbedrag terugkrijgen, tot €750 voor scooters (50cc) en tot €1.500 voor motorfietsen (>50cc klasse).

Wie komt in aanmerking?

Elke persoon, eenmanszaak, vzw of autodeelbedrijf kunnen gebruik maken van deze premie.

Elektrisch blijft nog steeds voordeliger

Overstappen van benzine voertuigen naar volledig elektrisch is een grote stap die vele mensen niet zomaar durven aangaan, met het verdwijnen van de zero-emissiepremie kan er mogelijks dus terug wat onnodige twijfel zijn om deze overstap te maken.


Toch is het nog steeds voordeliger om elektrisch te rijden. Op de aankoopprijs mag je dan binnenkort geen voordeel meer doen het verbruik zit wel 10 keer goedkoper, verder heb je ook veel minder onderhoudskosten aan een elektrische scooter of elektrische motorfiets.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP