Kleine aanpassingen maken grote verschillen

Leestijd:  3 minuten

Tip: Lees na dit artikel ons artikel over de 25% premie op elektrische scooters.

Toen in 1870 de eerste benzinemotor ontwikkeld werd, die de daarop volgende tien tot vijftien jaar de revolutie van de automobiel als vervoermiddel betekende, had niemand kunnen anticiperen wat de gevolgen voor het milieu zouden zijn honderd jaren later. Toch is het nu eenmaal zover dat het voortbestaan van mens, plant en dier nu onder druk is komen te staan onder andere door de enorme revolutie toen ingezet.

Anno 21ste eeuw is de vraag hoe kunnen wij samen een bijdrage leveren aan het terugdringen van uitstootgassen van benzinemotoren zodat onze planeet, welke voorzien is van zuurstof, water en voeding, behouden blijft.

Maar eigen vervoer is zo gemakkelijk

Het gemak van een vervoermiddel is onderdeel geworden van onze leefstijl. Het stelt ons in staat ons binnen niet al te lange tijd te verplaatsen van punt A naar punt B. Het geeft ons de mogelijkheid efficiënte keuze te maken in het uitkiezen van onze woonwijk, onze banen, onze vakanties enzovoort. Het beschikken over of ter beschikking hebben van een vervoermiddel heeft opties en keuzes in het dagelijks leven mogelijk gemaakt. Als het nou betreft een auto in eigen beheer, een eigen tweewieler of het openbaar vervoer. Vervoermiddelen hebben afstanden kleiner gemaakt, maken allerlei voorzieningen mogelijk en vergroten het gemak in allerlei aspecten van het leven.

Help het milieu een beetje!

Daarom is het belangrijk een oplossing te vinden, om het milieu wat te helpen, zonder te veel te beperken op de efficiëntie. Dit geldt niet enkel voor mensen met auto’s maar ook voor mensen die dagelijks een scooter of motorfiets gebruiken.

Tijd voor de elektrische scooter of elektrische motorfiets

Elektrische vervoermiddelen zoals elektrische auto’s en  elektrische tweewielers komen door de losgebroken discussies over milieuverontreiniging steeds meer in de belangstelling. Het gaat niet langer om slechts hobbyisten of liefhebbers die een elektrisch vervoermiddel aanschaffen, maar steeds meer mensen over de hele wereld tonen belangstelling voor elektrische vervoermiddelen voor dagelijks gebruik, als alternatief om hun carbon footprint te verkleinen.

Elektrische vervoermiddelen elimineren de uitstoot van schadelijke gassen. Doordat er geen benzine aan te pas komt, zijn elektrische vervoermiddelen ongetwijfeld het alternatief voor milieubewuste weggebruikers en individuen die hun persoonlijke invloed op het milieu willen verkleinen.

Elektrisch rijden moet niet veel geld kosten

Elektrische wagens kunnen al snel een hoop geld kosten. De elektrische tweewielers daarentegen zijn redelijk betaalbaar en kunnen een even goede job doen in personenvervoer. Kortom, voor elk budget is er nu een alternatief om middels aanschaf van een elektrisch voertuig een bijdrage te leveren aan vermindering van de luchtvervuiling. Je hoeft geen hopen geld uit te geven om milieuvriendelijker te zijn.

De Premies

Weggebruikers krijgen nu in de meeste europese landen, waaronder ook hier in België, een extra aansporing van de beleidsmakers om elektrische tweewielers aan te schaffen. Zo is bijvoorbeeld in vlaanderen, na de elektrische wagens, vanaf 15 april 2018 ook de aankoop van een elektrische scooter of elektrische motorfiets gesubsidieerd. 

Met de voordelige 25% premie is een milieuvriendelijke elektrische tweewieler binnen bereik van elke bewuste individu die op zijn of haar eigen manier een wezenlijke bijdrage wil leveren aan het behoud van onze planeet voor generaties na ons.

Meer info nodig?

De juiste keuze voor een elektrische scooter of elektrische motorfiets en wat voor voordelen dat allemaal heeft, alsook advies welk type past in jouw leefstijl kun je vrijblijvend betrekken bij Fietsmoto. Naast de ruime aanbieding informeren wij jou graag in details wat voor verschil jouw elektrische scooter of elektrische motorfiets kan maken voor het milieu.

Voor meer informatie kun je ons vrijblijvend contacteren.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP