Leestijd: 4 minuten

De winter is aangebroken! Het wordt al snel wat kouder en zal binnenkort  gaan vriezen. Voor diegenen onder ons die onze scooter dagdagelijks nodig hebben is het noodzakelijk dat deze steeds klaar is voor vertrek en geen onvoorziene problemen krijgt.

Daarom is het belangrijk uw scooter goed te onderhouden en regelmatig enkele controles uit te voeren, hieronder bekijken we alles in detail.

1. Afladen van de batterij

In de winter rij je mogelijks wat minder, dit en ook het koude weer zullen zorgen dat de batterij dan ook wat sneller gaat afladen. Belangrijk is dat je de batterij ontkoppeld wanneer deze voor langere tijd niet gebruikt wordt en deze eventueel op een druppel-lader zet. Je voorkomt hiermee dat, vooral bij strenge winterdagen, de levensduur van de batterij gegarandeerd blijft. Zeker ook van groot belang bij volledig elektrische scooters, zet uw scooter liefst in een garage of neem de batterij mee naar binnen (indien je een uitneembare batterij hebt natuurlijk ☺️). Probeer ook zo weinig mogelijk onder 50% capaciteit te gaan.

2. Lampen controleren

Controleer bij opstarten en uitrijden altijd eerst de lampjes. Door koud weer kunnen deze het wat sneller laten afweten. Voor de algehele veiligheid op de weg is het belangrijk dat je acties op de weg zichtbaar zijn voor overige weggebruikers. De richtingaanwijzers zijn vooral indicatoren van je actie op de weg. Controleer deze alvorens  naar je destinatie te vertrekken.

3. Bandendruk

Winter en kou zorgen ervoor dat de bandendruk wat sneller gaat lossen. Handig als je voor vertrek dus ook even de bandendruk controleert. Heb je zelf geen drukmeter thuis, dan kan je dit bij de meeste tankstations doen. Je kunt wel voor vertrek eens op de band drukken om te checken of deze niet volledig plat zou staan, je kan namelijk altijd een gaatje gereden hebben. . Stel het niet uit om de bandendruk te controleren. Een ideale bandendruk is 2.2 bar voor scooters.Voor een elektrische scooter geldt een bandendruk van 2.5 op de achterband.

4. Onderhoudsbeurt niet uitstellen

Regelmatige scooter onderhoud is sowieso het hele jaar door aangeraden, maar nog meer gedurende de winter. Laat eventueel een onderhoudsbeurt uitvoeren om zeker van te zijn dat je de winter goed doorkomt. Vervuilde of minder onderhouden scooters kunnen wat moeilijker gaan starten, dit zal zeker extra te merken zijn tijdens koude periodes.  Voorkom onnodig stagnatie en stress, maak hier een afspraak.

Extra: Pechbijstand

Bij Fietsmoto kunnen klanten die een scooter, motorfiets of elektrische fiets hebben aangeschaft gratis gebruikmaken van de service ‘pechbijstand’.  Mocht je überhaupt pech hebben dan zorgt deze service ervoor dat je 24 uur per dag 7 dagen in de week bijstand krijgt. Meer hierover op onze pechbijstand pagina.  Ook al heb je geen pechverhelping  maar wel je tweewieler bij Fietsmoto aangekocht, dan kunnen wij tegen betaling, wel depanneren.

Bij Fietsmoto kan iedereen terecht voor een onderhoudsbeurt en check-up van hun scooter , ook in de winter. Maak gauw een afspraak om jouw onderhoudsbeurt in te plannen. De deskundige mechaniekers voorzien je, naast een volledige servicebeurt, direct van gepast advies om ervoor te zorgen dat je elektrische tweewieler ook tijdens de winter in goede staat verkeert.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP